gat botero

(EFE/Redacció) El pintor i escultor colombià Fernando Botero ha mort aquest divendres als 91 anys, segons han informat mitjans locals i autoritats. Aquest cèlebre artista colombià ha estat conegut per les seves figures voluptuoses, com la del famós ‘Gat’ de la rambla del Raval.

L’artista, nascut el 19 d’abril del 1932 a Medellín, continuava pintant en el seu estudi fins que va sofrir una pneumònia per la qual va haver de ser ingressat, però el dijous va sortir de l’hospital per recuperar-se a casa, segons va informar la W Ràdio. “Lamentem profundament la partida de Fernando Botero, un dels més grans artistes de Colòmbia i del món. Sempre generós amb el seu país, un gran amic i apassionat constructor de pau. Les nostres més sinceres condolences a tota la seva família”, va manifestar en xarxes socials l’expresident colombià, Juan Manuel Santos.

La història del ‘Gat’ de Botero

Va ser el 1987 quan el ‘Gat’ de Fernando Botero va ser adquirit per l’Ajuntament de Barcelona. Des d’aleshores i fins al 2003, l’escultura transitava pels carrers de la ciutat a la recerca d’una ubicació definitiva.

Tal com explica Turisme de Barcelona, primer la va trobar al Parc de la Ciutadella, a prop dels seus companys del Zoo. Després, se’l van endur al costat de l’Estadi Olímpic i uns anys més tard va ser col·locat en una petita plaça darrere les Drassanes. No va ser fins a l’any 2003 quan, finalment, es va decidir posar-lo de forma definitiva a la recent rambla del Raval. Ara s’ha consolidat com un dels símbols d’aquest barri.