El sector de l’espectacle està intentant salvar els mobles d’una temporada fortament marcada per les mesures contra el coronavirus. Els llums de les sales de teatre barcelonines s’obren cada dia amb l’esperança d’omplir totes les butaques permeses per l’aforament màxim, que actualment, segons les restriccions, és del 50 %.

La majoria de sales fan propostes atractives per mirar de cridar l’atenció d’un públic que, d’altra banda, acostuma a ser molt fidel al teatre. El Teatre Gaudí, per exemple, ha doblat la programació, oferint temàtiques més variades i horaris especials, per tal d’ampliar els espectadors i fer-ho de manera segura. “Hem apostat per una programació original, més popular, i de moment l’hem encertat, hem exhaurit totes les entrades”, explica Ever Blanchet, director del teatre.

actor teatre gaudi

Els organitzadors de la Sala Gaudí també han pensat en els horaris: “Tenim sessions de dilluns a dijous per als que marxen de Barcelona el cap de setmana i sessions de divendres a diumenge per als que passen el cap de setmana a Barcelona. Tenim dues sales, les sessions a les dues sales mai coincideixen, així evitem qualsevol risc”, diuen. A banda les sessions comencen a les 19.30 i a les 21.30 h per complir amb la normativa que els obliga a tancar a les 23 h. “Si les mesures s’endureixen, tornaríem a canviar els horaris”, ha afegit Blanchet.

Les sales de cinema segueixen el mateix guió

Si les sales de teatre, sobretot les més modestes, busquen totes les alternatives per salvar la temporada, les sales de cinema barcelonines segueixen el mateix guió. Cinemes com el Verdi han ampliat recentment el nombre de sessions per repartir el públic en el màxim de franges possibles.