Les projeccions audiovisuals protagonitzen la nova exposició del MACBA, dedicada a l’artista visual nord-americà Tony Cokes. El creador dels videoassajos, convida el visitant a reflexionar i fer una crítica sobre el consum d’imatges en l’actualitat. Als 64 anys, aquest artista segueix produint art “per no sucumbir a l’allau d’imatges actual de forma acrítica”.

En la mostra “Música, text i política”, el públic pot observar una vintena de vídeos, dues obres gràfiques i tres grans caixes de llum, amb un total de més de quatre hores d’imatge, gravades entre el 1988 i el 2019. En la seva obra barreja imatge, música i recursos textuals, combinats per incitar a la reflexió. Les temàtiques d’aquests treballs van des de l’ús de la música com a arma de tortura fins a la visibilitat o invisibilitat de la comunitat afroamericana, entre d’altres.

Aquesta és la primera exposició monogràfica de Cokes que s’organitza a Espanya i la seva comissària, Anna Cerdà, ha explicat que, tot i que es tracta d’una exposició aparentment “senzilla i atractiva”, té un rerefons “complex”, de diverses capes. La mostra es podrà visitar fins al 7 de febrer del 2021.