Masriera

El districte de l’Eixample oferirà visites guiades mensuals al Taller Masriera. La iniciativa començarà el proper 9 de gener i es repetirà cada primer o segon dissabte de mes. Segons informa l’Ajuntament de Barcelona, les visites aniran a càrrec de personal especialitzat en la gestió d’esdeveniments culturals i amb coneixements històrics i arquitectònics.

El Taller Masriera és un edifici emblemàtic ubicat al carrer de Bailèn, 70, que el consistori va adquirir amb l’objectiu de destinar-lo a equipaments comunitaris per al barri. Obra de l’arquitecte Josep Vilaseca i Casanovas, es va aixecar l’any 1882 com a taller de pintors i escultors, i es considera una construcció civil d’estil neoclassicista. L’edifici està inclòs al Catàleg de Protecció del Patrimoni de la ciutat com a bé cultural d’interès local.

El Taller Masriera ja es va obrir al públic el passat octubre en el marc del festival 48h Open House BCN. De fet, ha estat l’èxit d’aquestes jornades -amb gairebé 300 visites en un sol dia i cues d’espera properes a les quatre hores- el que ha portat l’Ajuntament a oferir visites de manera regular, organitzada i amb grups reduïts.

Les visites, d’entre 30 i 45 minuts d’explicació, es faran a les 10.30, les 11.30 i les 12.30 h, i en grups de fins a 15 persones. Tot i això, l’aforament es revisarà en funció de la situació sanitària i els protocols establerts.