(ACN) Són molts els que aquest dissabte han aprofitat per visitar els més de 150 edificis de Barcelona i l’àrea metropolitana que han obert portes al públic aquest cap de setmana pel festival d’arquitectura 48h Open House BCN, que enguany ha programat unes 200 activitats presencials i virtuals. De fet, segons l’organització, hi ha hagut “gran afluència de públic”. En aquesta 11a edició, per tal de complir amb els protocols covid-19, s’ha reduït l’aforament de les visites a la meitat i això ha provocat cues a les portes de diversos edificis.

Open House 2020

La programació s’allargarà un mes

Una de les novetats d’aquesta edició, que ha estat marcada per la pandèmia, és que el festival allargarà la programació un mes amb el primer festival d’arquitectura Open House Worldwide que es farà de forma telemàtica el 14 i 15 de novembre. A més, ha fet una exposició sobre els seus 10 anys d’història que es podrà veure fins al 31 de desembre a l’Espai Mercè Sala de Barcelona.

El Taller Masriera, el principal reclam

Un dels edificis que aquest dissabte ha provocat més cues per visitar-lo és el Taller Masriera del carrer de Bailèn. Un immoble que gràcies a la lluita veïnal es convertirà en un nou equipament del barri. Miquel Zuzama, cap de programació del 48h Open House BCN, ha destacat que aquest edifici “explica tot el que està passant al patrimoni i a l’arquitectura de la ciutat” i ha celebrat que “per fi” s’ha pogut tornar a obrir al públic. “Va tenir el seu moment d’esplendor amb els Tallers Masriera, posteriorment va ser el Teatre Studium i també va ser una congregació religiosa”, ha detallat tot emfatitzant que “és gràcies als veïns que podem ensenyar aquest espai avui i que formi part del catàleg d’edificis de l’Ajuntament”. En aquest espai singular els visitants hi han pogut veure un “antic teatre, una capella i una sala de billar”.