Orquestra Simfònica Teatre Mariinsky

L’Auditori de Barcelona acollirà el 21 de gener el concert que l‘Orquestra Simfònica de Teatre Mariinsky, dirigida pel director rus Valery Gergiev, va cancel·lar el mes de març a causa de la pandèmia.

Lluny del format previst en el concert originari, ara es farà sense entreacte i, per respectar l’aforament permès i evitar que molts assistents no puguin entrar, se’n faran dues sessions: una a les 18 h i l’altra a les 21 h, segons ha informat Ibercamera, l’entitat organitzadora. La modificació del format no ha alterat la programació musical de les peces que s’interpretaran, entre les quals destaquen l’obertura de ‘Tannhäuser’, de Richard Wagner, i la ‘Simfonia Fantàstica’, del compositor francès Hector Berlioz.

Valery Gergiev ha manifestat el seu desig de retrobar-se amb el públic “ara més que mai”, després que la pandèmia del coronavirus aturés bona part de la programació cultural del 2020. L’Orquestra Simfònica de Teatre Mariinsky és una de les més antigues de Rússia, i ha tingut de directors grans mestres com Berlioz, Wagner, Vin Bülow, Txaikovski, Mahler o Rachmaninov.