L’avinguda de la Catedral es converteix cada any en l’escenari de la Setmana del Llibre en Català, però l’edició d’aquest 2019 podria ser l’última en què aquesta via cèntrica de la ciutat acull la fira. Així ho han advertit els organitzadors. Asseguren que el districte de Ciutat Vella els ha demanat que l’espai ocupat per aquesta cita deixi una distància mínima de cinc metres respecte a la muralla romana. Tot i que finalment aquest any es pot celebrar l’edició tal com estava previst, l’organització avisa que si l’Ajuntament exigeix aquest requisit de cara al 2020 la Setmana del Llibre en Català podria veure’s obligada a canviar d’ubicació.

 

“No renunciem a continuar aquí”, ha volgut deixar clar el president de la Setmana del Llibre, Joan Sala. Això sí, lamenta l’actitud del districte perquè “cada dia hi ha més dificultats” per desenvolupar la seva activitat a l’avinguda de la Catedral. Sala ha assegurat que si se’ls obliga a deixar cinc metres de distància de la muralla, aquesta situació suposarà un 20 % d’espai menys del que té ara la cita literària. “Això posaria en qüestió la celebració de la Setmana del Llibre en aquest espai”, ha conclòs.

Muralla rumana a tocar de la Setmana del Llibre en Català 2019

Els organitzadors expliquen que el fet d’ubicar part de la fira a un metre de la muralla no és cap perill per a aquesta obra històrica. “El que convé és una reflexió per part del districte”, ha dit Joan Sala, qui ha aprofitat per agrair la tasca de l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB).

Relleu en la presidència de la Setmana del Llibre

Joan Sala ha avançat aquest divendres als mitjans de comunicació que aquest és l’últim any que presideix la Setmana del Llibre en Català. El pròxim 15 de setembre, en la roda de premsa de balanç de la cita literària, l’organització anunciarà el nom del nou president de la fira. “Hi haurà una altra persona amb energies renovades i idees noves per fer créixer més aquesta setmana”, ha apuntat.