sant jordi 2020

La celebració de Sant Jordi 2020 haurà de ser després de l’abril. De fet, ja fa dies que el Gremi de Llibreters es preparava per a un possible ajornament de Sant Jordi i aquest dimarts a la tarda, s’ha confirmat en una reunió del sector. La proposta acordada és celebrar-lo abans de les vacances d’estiu.

Marià Marín, secretari tècnic del Gremi de Llibreters, ha explicat a betevé que no han apostat encara per una data concreta perquè no se sap com evolucionarà la pandèmia: “El farem quan les autoritats ens diguin que es pot fer, no tindria sentit ara concretar una data”.

Activitats virtuals alternatives el 23 d’abril

Malgrat el 23 d’abril no es pugui celebrar el Sant Jordi, el Gremi de Llibreters ha assegurat que organitzaran activitats alternatives. “Segons les restriccions que hi hagi en aquell moment farem de més o de menys”, ha explicat Marín, que ha assenyalat com una possibilitat organitzar activitats virtuals o digitals.

Els llibreters calculen que perdran un terç de la facturació anual

La Cambra del Llibre de Catalunya ha calculat l’impacte de la crisi del coronavirus pel conjunt del sector a Catalunya. Si les mesures de restricció de moviments de persones no s’allarguen més enllà de Setmana Santa, s’estima que podria arribar a afectar un terç de la facturació de l’any.

El Gremi de Llibreters ja veia difícil un Sant Jordi a l’abril

La presidenta del Gremi de Llibreters, Maria Carme Ferrer, avançava hores abans que la situació era “cada vegada pitjor” respecte la celebració de Sant Jordi a l’abril, i assegurava a l’àgència de notícies ACN que es reuniran amb els llibreters properament per “tenir un pla B” que permeti fer la diada en una nova data. “Avui per avui sembla que el dia de Sant Jordi no podrem sortir als carrers”, lamenta Ferrer. En cas que les llibreries ja estiguin obertes el 23 d’abril, “tothom que vulgui podrà venir”, però Ferrer assegura que és difícil que se celebri una festa amb autors signant i els carrers a vessar. “Hem de fer una gran festa, sortir al carrer, tot igual però un altre dia”, diu Ferrer, que preferiria fixar una data per abans de l’estiu.

El Gremi de Llibreters també alerta de la desaparició de “moltíssimes llibreries” davant de la situació generada per la crisi del coronavirus, i per això demanen “més que mai” ajuda a les administracions. “Tancar tots aquests dies és molt preocupant per a la supervivència”, ha assegurat Ferrer.

Llibres recomanats per Sant Jordi

Sant Jordi és la festa del llibre i la rosa a Catalunya, una de les festes més esperades per als amants de la lectura i un dels dies de més facturació del sector llibreter. Mentrestant, et convidem a saber alguns dels llibres de Sant Jordi recomanats per barcelonins