alumnes fent la selectivitat

Les proves d’accés a la universitat (PAU) han quedat ajornades per la crisi del coronavirus. Així s’ha decidit després de la reunió telemàtica que han mantingut els ministeris d’Educació i FP i Universitats amb les comunitats autònomes i la Conferència de Rectors. En aquest sentit, el Govern espanyol ha assenyalat que “l’adaptació del calendari de matrícula universitària s’adaptarà al d’aquesta prova”. Els dos ministeris implicats han remarcat que s’està treballant “en coordinació amb tots els agents implicats”.

El Ministeri d’Educació i FP i el Ministeri d’Universitats han afirmat que l’objectiu de la reunió ha estat “assegurar que cap estudiant perdi el curs degut a les circumstàncies actuals i també garantir que l’accés a la universitat es farà en termes d’equitat i justícia per a tothom”.

Adaptació del calendari de les proves d’accés a l’FP

Sobre les proves d’accés a la formació professional de grau mitjà o superior per als estudiants que no disposen dels requisits acadèmics d’aquests ensenyaments “s’adaptarà el calendari de les proves i la matrícula i es mantindrà una reserva de places”. Aquestes mesures es concretaran en una reunió de la Comissió de Formació Professional que es farà la propera setmana. També s’ha proposat “la flexibilització de les pràctiques necessàries per superar el curs” que es fan al centre de treball i a l’FP dual.

El Ministeri d’Educació i FP també assegura que ha posat a disposició de les comunitats autònomes i de la comunitat educativa “tots els recursos digitals disponibles i està treballant en altres iniciatives per reduir la bretxa digital entre els alumnes amb menys recursos”.