terrasses

(ACN) El Gremi de Restauració de Barcelona considera “insuficients” les mesures aprovades aquest dimarts per l’executiu espanyol per fer front a la crisi econòmica i sanitària generada pel coronavirus. El director de l’associació, Roger Pallarols, considera que un dels grans errors del govern de Pedro Sánchez és permetre que l’aplicació dels expedients de regulació temporal d’ocupació (ERTO) pugui allargar-se fins a set dies. Pallarols considera que s’haurien de poder aplicar de forma “immediata” i “unilateral” perquè el període de consulta entre la companyia i l’autoritat laboral pot arribar a fer “ineficaç” el mateix ERTO. Assegura que “durant aquest temps, l’empresa ha de continuar pagant salaris i cotitzacions”.

Condonació d’impostos

Pallarols creu que el Govern espanyol hauria de ser més contundent a l’hora de regular el pagament de tributs i demana la condonació de diferents impostos. El president del Gremi de Restauració de Barcelona assegura que “les administracions no poden pretendre que els restauradors seguim pagant els mateixos tributs com si no hagués passat res”. Afegeix que “la solució no és endeutar-se més” i creu que els negocis vinculats a l’hostaleria no podran preservar els seus volums d’ingressos previs a la crisi motivada pel coronavirus. A banda, lamenta que el president espanyol ha proposat “una cadena de col·laboració” a bancs i propietaris de locals en comptes d’una “imposició”.

2020 perdut

El Gremi de Restauració de Barcelona creu que la crisi del coronavirus serà especialment dura per al sector, ja que presenta un marge comercial “molt reduït”. Pallarols considera que “ens trobem en una crisi de supervivència” i “ara l’important és esbrinar què hem de fer per no tancar” i creu que el sector pot donar aquest 2020 “per perdut”.