Com cada any durant les Festes de la Mercè, el circ ha aterrat al Castell de Montjuïc amb diverses activitats, com les acrobàcies, els malabars o els pallassos. L’any passat la jornada va quedar passada per aigua i van haver-se de suspendre diverses activitats, aquest any la cosa no ha variat gaire: les fortes ratxes de vent han obligat a anul·lar l’espectacle estrella d’aquest 2020, l”ADN de circ’. Es tracta d’un espectacle de Kerol (Jordi Querol), un artista i “showman” català amb una gran capacitat damunt dels escenaris: és capaç de barrejar el malabarisme i l’humor amb la tècnica de reproduir sons amb la boca, el “beatbox”. Per sort, l’espectacle ja va poder-se celebrar al castell dissabte, 26, quan el vent encara no bufava amb tanta intensitat.

Malgrat tot, la resta d’espectacles s’han desenvolupat amb relativa normalitat. Un dels èxits del dia ha estat l’espectacle ‘Rühmia’, un grup de pallassos que viuen junts en un pis on es veu alguna cara coneguda, com l’actor Jordi Martínez.

Malgrat tot, èxit d’assistència

Segons l’organització, la jornada ha estat un èxit d’assistència. Aquesta Mercè 2020 ja ens havia acostumat a veure entrades exhaurides, però a l’hora del concert, butaques buides. En aquesta ocasió no ha estat així, ja que, segons la directora artística, “com a molt han estat només un 20 % les persones que havien reservat i no han vingut”. A més, ha afegit que el Castell de Montjuïc juga amb un avantatge, ja que disposa de diferents espais i escenaris i, per tant, “sempre es veu ple i hi ha molt trànsit de visitants d’un espectacle a un altre”.