La pianista catalana Marina Herlop ha estrenat nou àlbum en el marc del BAM (Barcelona Acció Musical) de les Festes de la Mercè 2020. L’artista ha interpretat en primera instància cançons dels seus primers dos àlbums: ‘Nanook’ i ‘Babasha. Després ha passat a tocar cançons del nou disc que estrena ara, anomenat ‘Pripyat. Un àlbum que segons l’artista “no té res a veure amb els anteriors” i que fusiona elements de la música clàssica amb experimentació electrònica i “soroll en excés”. Aquest tercer treball de Herlop no ha estat en solitari, a diferència dels seus anteriors. Per primera vegada ha tocat acompanyada d’una banda (dues coristes, un baixista i un bateria elèctrica).

Marina Herlop

Herlop també ha explicat que algun dels seus nous temes és fruit de l’experimentació. Durant un procés de creació va accelerar el tempo del piano de forma involuntària. L’endemà, quan va escoltar el resultat, va trobar que podria treballar aquell fragment desestructurat per convertir-lo en la base d’un dels seus temes.

Prop d’unes 200 persones han assistit al concert lluny de les pors per possibles contagis. Fonts de l’organització, però, asseguren que algunes persones marxaven pensant que podrien tornar de la mateixa manera que altres anys, cosa que enguany no s’ha permès per qüestions de seguretat i control de contagis. La plaça de Joan Coromines encara ha rebut una última actuació per acomiadar les festes de la Mercè 2020 després de Marina Herlop. La banda 12Tweleve ha tocat poques hores després, i han donat, així, per acabada les Festes de la Mercè aquest 2020.