(ACN) El primer cap de setmana de Nits del Fòrum ha tancat amb una valoració molt bona per parts dels organitzadors, tot i les limitacions de seguretat arran de la crisi del coronavirus.  La proposta cultural, promoguda pel Primavera Sound, juntament amb altres promotores i entitats, s’ha inaugurat amb un doble cartell amb motiu del cap de setmana de la celebració de l’Orgull LGTBI. Aquest dissabte van actuar Monterrossa i La Prohibida, mentre que diumenge ho van fer Soraya i Sharonne. “És el primer cap de setmana i estem en un banc de proves, adaptant-nos a les normatives i a l’expectativa de les que han de venir, però, de moment, la valoració és molt bona”, ha assegurat el cap de premsa nacional del Primavera Sound, Aleix Ibars. Aquest dissabte pràcticament es van omplir les 800 localitats disponibles.

El coordinador de l’Ambient del Fòrum, Ferran Camarasa, ha reconegut que tenien una certa “recança” perquè hi havia alguns grups que tenien por que no es complissin les mesures de seguretat, mentre que d’altres pensaven que no seria tan divertit com abans de la pandèmia. “Ha estat una experiència molt diferent, però crec que ha estat satisfactòria per a tothom”, ha afirmat Camarasa.

Preparats per ampliar l’aforament

Aquest primer cap de setmana de Nits del Fòrum  ha estat marcat per les mesures sanitàries. Gel hidroalcohòlic a l’entrada, obligatorietat de portar mascareta i la pista plena de cadires a un metre i mig de distància l’una de l’altra per garantir la seguretat dels assistents. Actualment, l’aforament està limitat a 800 localitats, lluny de la capacitat de l’espai. Tot i això, l’organització ha assegurat que està preparada per si les administracions amplien l’aforament a 1.200 persones o més. “En cas que es pugui ampliar, no hi ha cap problema per fer-ho”, ha assegurat Ibars.

De cara als pròxims mesos, el cap de premsa del Primavera Sound demana a les administracions que es relaxin les mesures, sempre que la situació sanitària ho permeti. “L’objectiu d’aquest estiu és que l’experiència de viure un concert s’apropi el màxim possible a com era abans de la pandèmia”, ha afirmat.

Nits del Fòrum s’allargarà fins al mes de setembre amb concerts i sessions de DJ. A partir del 2 de juliol arrencarà la programació estable, amb diversos concerts per setmana i amb artistes com Mishima o Ketama.