Queden pocs dies per a l’inici de les Festes de la Mercè 2023. A partir del 22 de setembre la ciutat s’omplirà d’activitats, després del pregó, que enguany anirà a càrrec de l’escriptora Najat el Hachmi. Aquest dimarts l’Ajuntament de Barcelona ha presentat la programació de la festa major al Palau de la Virreina i ha detallat algunes de les novetats i els espectacles que es podran veure durant quatre dies.

Hi haurà espectacles a la superilla de l’Eixample, en el marc del Mercè Arts de Carrer i entre els concerts i la resta de propostes musicals destaquen, per exemple, The Tyets o Zoo. Un altre dels espectacles nous que es podran veure serà ‘Gemoetrics’: més de 200 drons il·luminaran el cel del litoral de Barcelona la nit del 24 de setembre. Un any més, betevé tornarà a ser canal oficial de la festa major de Barcelona i oferirà alguns dels espectacles en directe.

Dos nous gegants a la ciutat: Olga i Volodímir

Una de les novetats destacades seran els dos gegants nous que es presentaran durant el Toc d’inici: els prínceps Olga i Volodímir de Kíiv, un regal de la capital ucraïnesa, ciutat convidada de la Mercè. Encara en el marc de la cultura popular, es recupera la Nit de Vigília i entre les colles castelleres convidades hi haurà els Minyons de Terrassa i la Colla Jove Xiquets de Valls.

El correfoc, de nou es tornarà a fer al passeig de Gràcia.

El Mercè Arts de Carrer deixa la Ciutadella

El Mercè Arts de Carrer, amb més de 300 funcions, arriba també amb novetats. L’epicentre del festival deixa de ser a la Ciutadella i es trasllada al Parc de l’Estació del Nord. A més es crea l’Oasi MAC a la superilla de l’Eixample, un concepte nou en què seran els artistes que sortiran a l’encontre dels vianants.

El circ tornarà al Castell de Montjuïc amb un espectacle francès multipremiat, amb 14 trapezistes volant a 20 metres d’altura.

Zoo, The Tyets i Ginestà

En l’apartat musical destaquen alguns dels principals grups catalans del moment com The Tyets, Ginestà, els Catarres o Zoo, o els programats en el marc del BAM —més urbans i alternatius—, que portarà noms com Mushkaa, Luna Ki o el gallec Baiuca, amb la seva mescla de folk i electrònica. Aquest any el festival Sónar, amb motiu del seu 30è aniversari, serà l’encarregat de posar la música del Piromusical de la Mercè. Serà diumenge, 25 de setembre.

Què vols saber de les festes de la Mercè 2023?