Barcelona tindrà a partir del setembre dos gegants més, que s’incorporaran a la cultura popular de la ciutat. Kíiv regalarà les dues figures a Barcelona com a mostra d’agraïment per la solidaritat de la ciutat des de l’esclat de la guerra. Ho ha anunciat l’alcalde, Jaume Collboni, durant la presentació de la Mercè 2023. Els dos gegants es diran Olga i Vladimir i representen dos personatges històrics d’Ucraïna del segle X. Actualment, estan en procés de construcció i actuaran per primera vegada durant el Toc d’inici.

La primera ciutat convidada en guerra

Tal com es va anunciar fa uns mesos, Kíiv serà la ciutat convidada de la Mercè 2023. Collboni ha expressat la solidaritat de Barcelona amb els seus ciutadans, que “estan patint els estralls d’una guerra i d’un conflicte bèl·lic”.

Ha destacat que serà la primera vegada que una ciutat en guerra està convidada a unes Festes de la Mercè. Durant la festa major actuaran una cinquantena d’artistes ucraïnesos. Jaume Collboni ha destacat que tot plegat ha suposat un esforç immens per les circumstàncies excepcionals: “La logística més mínima suposava un gran esforç. Tot s’ha fet amb tot l’amor i la solidaritat i també amb riscos”.

Què vols saber de les festes de la Mercè 2023?