guarnits Festa Major Gràcia

La presidenta de la Fundació Festa Major de Gràcia, Carla Carbonell, ha assegurat que aquest 2021 ha estat un any “molt difícil” a causa de la pandèmia pel coronavirus. Les festes viuen el segon any de crisi sanitària i l’impacte encara es fa notar molt en els ànims dels veïns i les entitats: “La participació col·lectiva ha quedat molt minvada“, ha dit Carbonell. Durant la presentació de la festivitat, Carbonell ha explicat que hi ha hagut associacions de carrers i places amb baixes per la covid-19 i que això ha fet complicada la “reactivació de la gent” a l’hora de participar de les comissions.

A això cal sumar-hi que l’organització i la preparació de les festes d’enguany han canvat de manera constant, ja que tot depenia de la situació de la crisi sanitària, que també ha estat molt canviant les darreres setmanes. Malgrat les dificultats, celebren que la Festa Major de Gràcia del 2021 serà millor que la del 2020, que va ser plenament virtual.

“La cultura forma part de la nostra salut”

En la presentació dels detalls de les festes de Gràcia hi ha participat també el regidor del districte, Eloi Badia. Assegura que la d’enguany serà una “festa escrupolosa” en què es treballarà per garantir el compliment de les mesures sanitàries i de seguretat. Ara bé, ha destacat la importància de no cancel·lar la cita. “La cultura forma part de la nostra salut i hem de poder compaginar aquests dos elements”, ha dit.

Per això, Badia ha dit que li fa “molta il·lusió” haver aconseguit la celebració d’una festa tan emblemàtica com la de Gràcia en el context actual de pandèmia.