Compte enrere per a la cavalcada de Reis de Barcelona 2023. Ses Majestats arribaran aquest any amb sorpreses a la ciutat: estrenaran recorregut i sis carrosses, i també es tornaran a llançar caramels. Aquest dimarts, s’ha fet la presentació de la rua al Palau de Victòria Eugènia, a la Fira de Barcelona. El tinent d’alcaldia de Cultura, Jordi Martí, ha assegurat que les “carrosses noves són espectaculars” i que aquest any farem el “do de pit”: “Esperem estar a l’altura dels Reis”, ha sentenciat.

Sis carroses noves “espectaculars”

Aquest 2023, la cavalcada estrena sis carrosses. N’hi haurà una de nova per a cada rei, totes de doble alçària. Però no seran les úniques, n’hi haurà tres més, de 20 metres de llargada, destinades a la patge Estel, acompanyada dels Luminolifes, uns éssers lluminosos de grans dimensions, les joguines i les instruccions per somiar, amb un gran llit al centre. Tampoc no hi faltaran els carters i el patge Gregori.

Martí ha subratllat que la carrossa de la patge Estel serà la més creativa i que sorprendrà per l’originalitat i l’ús de tecnologia. “És la primera vegada que són estructures pensades específicament per a Ses Majestats i el seu seguici”, ha remarcat.

La cavalcada serà gegantina, farà més d’un quilòmetre de llarg, i acompanyaran la comitiva 1.200 ajudants entre ballarins, actors, xanquers i voluntaris. Per preparar-ho tot, hi han participat una vintena d’entitats i escoles de la ciutat i 12 companyies professionals.

Ses Majestats aniran al pis superior i per primera vegada estaran drets. D’aquesta manera es vol garantir que puguin saludar tot el públic i que tothom els pugui veure millor. 

La Gata Perduda també participa rua

La Gata Perduda, element clau de l’escenografia de l’òpera participativa del Liceu, també participarà al seguici dels Reis d’Orient. Ho farà acompanyada de les entitats del Raval que van participar en el muntatge: el Cor Kudyapi i el Musical’s Choir.

Canvi de recorregut

Com és habitual, Ses Majestats arribaran per mar, a bord del pailebot Santa Eulàlia i l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, els rebrà al Portal de la Pau a les 16 h. La cavalcada sortirà a les 18 h de l’avinguda del Marquès de l’Argentera, i estrenarà un nou recorregut, ja que la via Laietana està en obres.

La comitiva passarà pel passeig de Colom, seguirà per l’avinguda del Paral·lel i pujarà per la ronda de Sant Pau i carrer del Comte d’Urgell, i finalment seguirà per Sepúlveda fins a arribar a l’avinguda de la Reina Maria Cristina per finalitzar a la Font Màgica de Montjuïc, passades les 9 del vespre.

L’Ajuntament de Barcelona no ha decidit si després de la reforma de la via Laietana es recuperarà l’itinerari antic. Segons ha detallat Martí, la remodelació del carrer ho ha tingut en compte, però també cal veure com funciona aquest any. “A mi sincerament m’agradaria recuperar-lo perquè hi ha tradició entre els barcelonins per l’itinerari clàssic”, ha compartit.

Tornen els caramels i s’estrenen els claquetistes

Una altra de novetats, és que les carrosses del carbó i dels carters tindran balladors de claqué. A banda, després de dos anys, les caramel·leres tornaran a llançar caramels durant el recorregut sota la direcció del patge Omar.

Programa especial de sis hores a betevé

La cavalcada de Reis a Barcelona 2023 es podrà viure fins a l’últim detall a betevé. La programació especial començarà a les 15.45 h amb l’arribada de Ses Majestats a bord del pailebot Santa Eulàlia i continuarà amb un ampli desplegament per tota la ciutat per apropar la màgia dels Reis d’Orient durant tot el recorregut de la cavalcada, que començarà a avançar a partir de les 18 h.

Els periodistes Sandra Mestres i Jordi Montalbo seran els encarregats de portar-nos en directe la màgia de la cavalcada de Reis de Barcelona 2023 des del plató de betevé, en un especial en directe de més de sis hores per viure la nit més màgica de l’any.

Notícies de Reis 2023