Festa Major Gràcia

Del 15 al 21 d’agost Gràcia es transforma. 21 carrers i places s’engalanen per celebrar la festa major, que aquest any tindrà  gairebé un miler d’activitats. Entre les més destacades hi ha múltiples concerts. N’hi ha per a tots els gustos, des de música més folk fins a rock o indie. Us oferim un llistat dels concerts més destacats:

Plaça del Sol plena de folk

Un any més, el Centre Artesà Tradicionarius és l’encarregat d’organitzar els concerts que se celebren a la plaça del Sol. Una programació amb música d’arrel, amb molt de folk i rumba, que tindrà lloc del 15 al 21 d’agost. L’orquestrina de ball folk Aires de Montseny (22 h) serà l’encarregada de donar el tret de sortida a la 14 edició d’aquest festival, el 15 d’agost.  El 16 serà el torn de la rumba català amb Sabors de Gràcia (22.15 h), que presentaran el seu disc ‘Sabor a Peret’. Divendres, 17, la plaça del Sol s’impregnarà de la cultura basca, amb el grup Korrontzi (22.15 h), que comptarà amb la col·laboració del cos de dansa de l’Euskal Etxea de Barcelona. Dissabte serà el torn de Biflats (22.15 h), que transportarà tots els oients a través dels sons balcànics. Un dels plats forts de la programació tindrà lloc diumenge, 19 d’agost, amb el grup català Ebri Knight (22.15 h), que pujarà l’escenari presentar el seu últim disc ‘Guerrila’. Dilluns, 20 d’agost, tocarà la FanFarra (23.15 h), que faran versions dels grans èxits de la música. L’últim dia, el 21 d’agost, hi haurà el grup de folk RIU (23.15 h). Després dels concerts, el discjòquei Dr. Batonga! serà l’encarregat d’animar l’ambient a la plaça.

La programació es complementarà, amb música pensada per als més petits. Les tardes del 17, 18 i 19 d’agost, la plaça del Sol programarà música i tallers per a tota la família.

Festigàbal

En el marc de la Festa Major de Gràcia, la sala Heliogàbal celebra el 17 i 18 d’agost el Festigàbal, amb dos dies de concerts gratuïts en els Jardins de la Sedeta. En aquesta tretzena edició ofereixen un cop més una programació de música independent. Divendres els assistents podran gaudir del pop accelerat del trio Me and the Bees,  així com The Zephyr Bones (21.50 h), Sandré (23 h), l’Hereu Escampa (0 h) i els gallecs Disco Las Palmeras! (1 h). Dissabte serà el torn de l’electropop Agost, així com de grups com Jupiter Lion, la Plata (19 h), els barcelonins Za! i una sessió del DJ de Museless.

Blackcelona

El festival de la música negra per excel·lència torna un any més a la Festa Major de Gràcia. La plaça de Rovira i Trias acull el 16 i 17 d’agost aquesta festa que aquest any comptarà amb la presència de qui és considerada la nova diva del soul europeu, Shirley Davis (23 h), qui tocarà dijous, 16, amb la seva banda The Silverbacks. Shirley, torna a la ciutat, després que l’any passat va haver de suspendre el seu concert a causa dels atemptats del 17-A a la Rambla.  El 17 d’agost serà el torn dels barcelonins The Slingshots que tocarà el segon disc ‘Spread the Mud’. Prèviament, obrirà la nit la Molly Varlet (23 h), la multiformació barcelonina de funk, r&b i àcid jazz.

Error! Fest

Enguany, l’Error! Fest només ocuparà un sol dia la plaça de Rovira i Trias. Per motius personals, els organitzadors han decidit reduir la programació. Així, dilluns, 20 d’agost, pujaran a l’escenari The Lizards i Los Tiki Phantoms, “a ritme de surf i de rock”.

Altres concerts 

Aquests no són els únics concerts d’aquests dies a la Vila de Gràcia. Molts dels carrers engalanats també n’organitzen. Cada dia alguna orquestra tocarà en algun punt del barri i aquest any també hi haurà molts vermuts musicals. Dijous, 16 d’agost, al migdia molts carrers han programat aquesta activitat per donar el tret de sortida a la festa.

Entre les actuacions més destacades hi ha el concert de Mazoni, que tindrà lloc el 16 d’agost ales 11 de la nit a la travessia de Sant Antoni i que oferirà cançons del seu recent i últim disc, ‘Cançons robades’. Després serà el torn de Mr Andreu, el discjòquei residient de La Perla. També destaca el concert de Buhos, un dels grups de moda del panorama musical català, que actuarà el 20 d’agost a les 12 de la mitjanit a la plaça de la Vila.

A la pàgina web de la Fundació Festa Major de Gràcia hi trobareu tota l’agenda d’aquells dies.