L’estació d’esquí amb neu, un telecadira i una ermita que recorda a la de Boí i Taüll s’ha emportat el primer premi del concurs de carrers guarnits de la Festa Major de Gràcia. Sota el títol ‘Travesquia 1817 m-2017 m’, la travessia de Sant Antoni ha coronat el podi. L’ha seguit Joan Blanques de Baix de Tot, sota el títol ‘Fot-li verd’ i decorat amb motius florals. El tercer premi ha estat per al carrer de Jesús, que sota el títol ‘Metamorfosi’ ha escenificat la transformació de les papallones, que s’incorporava aquest any al concurs.

L’acte d’entrega de premis ha estat marcat per l’homenatge a les víctimes de l’atemptat terrorista de la Rambla aquest dijous, 17 d’agost, que va obligar a posposar l’entrega de premis. A l’inici de l’acte, s’ha fet un minut de silenci i s’han deixat anar 15 globus blancs, un per cadascuna de les víctimes mortals dels atacs de Barcelona i Cambrils.

L’alcaldessa, Ada Colau, ha agraït als carrers que hagin trobat el “punt just” per cancel·lar algunes activitats sense deixar la festa, perquè, ha dit, “això és el que volien els qui han perpetrat l’atemptat”. Així mateix, ha animat tothom a participar en la manifestació unitària prevista per a dissabte, 26, al centre de la ciutat.