Premis Lliuraments Festa Major Gracia

Gràcia ha dictat sentència i ha atorgat el primer premi al carrer del Progrés, ambientat en l’univers ‘Harry Potter’, del jove mag que protagonitza la sèrie de literatura creada per J. K. Rowling. El segon premi de la Festa Major de Gràcia 2019 ha recaigut en Mozart, carrer que els veïns han decorat com una biblioteca. La tercera posició se l’ha endut la travessia de Sant Antoni per uns guarniments que traslladen el vianant a la ruta de la Seda.

El 2018, el carrer guanyador de les Festes de Gràcia 2018 va ser el carrer de la Llibertat, amb la temàtica ‘Els sons rurals’.

Hem seguit en directe l’acte de lliurament de premis dels carrers de Gràcia del 2019. Recupera el minut a minut i consulta el rànquing dels 24 premiats.

La llista de premiats

1- Carrer del Progrés
2- Carrer de Mozart
3- Travessia de Sant Antoni
4- Carrer de la Fraternitat de Baix
5- Carrer de Joan Blanques de Baix de Tot
6- Carrer de la Llibertat
7- Carrer de Verdi del Mig
8- Plaça de la Vila de Gràcia
9- Plaça de Rovira i Trias
10- Plaça del Nord
11- Carrer de la Providència
12- Carrer de Tordera
13- Carrer de la Fraternitat de Dalt
14- Carrer de Maspons
15- Carrer de Jesús
16- Placeta de Sant Miquel
17- Carrer del Perill
18- Carrer de Berga
19- Carrer de Joan Blanques de Baix
20- Carrer de Lluís Vives
21- Carrer de la Perla
22- Carrer de Ciudad Real
23- Plaça del Poble Romaní
24- Carrer de Puigmartí

19:34
   

Gràcies per seguir-nos

Amb l’entrega de premis s’acaba una de les jornades més importants de la Festa Major de Gràcia. Acabem nosaltres també el minut a minut.

19:02
   

El carrer del Progrés guanya el primer premi 

Progrés ha guanyat el concurs de guarnits de la Festa Major de Gràcia amb ‘Harry Potter i els 80 guarnits’. Guanyen el premi en una data molt especial per a ells, ja que estan de celebració: fa 80 anys que guarneixen el carrer de manera ininterrompuda.

18:13
   

Ple a vessar

Les altes temperatures no han impedit seguir en directe i a peu de plaça l’entrega de premis dels carrers guarnits de la festa. Amb una temperatura de xafogor de 37 graus (27 graus i 70 % d’humitat), no hi cap ni una agulla.

Festa Major de Gràcia

18:06
   

Categories especials 

El jurat ha volgut donar alguns premis en categories especials, com són a la reutilització de materials, a la millor il·luminació o per un detall artístic. Els premis a la reutilització i pel detall artístic ha anat a parar a l’Atlàntida del carrer de la Llibertat. El de la millor il·luminació l’ha guanyat el carrer de Verdi del Mig.

17:59
   

Entreguen els premis a millors balcons i portalades

El primer premi del Concurs de Balcons i Portalades ha anat a parar al Casal de la Gent Gran de Gràcia, del carrer de Siracusa, 23, sota el títol ‘Una nit d’estiu’.

  • 2n premi per al c/ Santa Magdalena, 12-14
  • 3r premi per al c/ Topazi, 16
  • 4t premi per al c/ Sol, 8
17:48
   

Es comencen a entregar els primers premis

Entre els guardons, diverses novetats, com el Premi Centre Moral al guarniment que representa millor els valors de l’associacionisme. El guanyador ha estat el carrer de la Llibertat amb ‘L’Atlàntida existeix’.

També s’ha entregat el premi al carrer més accessible de la Festa Major de Gràcia. L’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat s’encarregarà de valorar quin és el carrer que ha tingut més en compte les necessitats de mobilitat de les persones amb discapacitat. El premi ha anat al carrer de la travessia de Sant Antoni, sota el títol ‘La ruta de la Travesseda’.

17:32
   

Gràcia fa memòria del 17-A

Fa dos anys, l’atac terrorista de la Rambla va provocar la cancel·lació del lliurament dels premis de la Festa Major en solidaritat amb les víctimes. Aquest dissabte, la presidenta de la Fundació, Carla Carbonell, juntament amb el president del districte de Gràcia han tingut un record per a les víctimes i els familiars d’aquella massacre.

17:27
   

Record per als polítics independentistes empresonats 

Durant el lliurament de premis no ha faltat un record per als polítics independentistes empresonats. El regidor de Gràcia, Eloi Badia, i el president del districte, Ferran Mascarell, n’han demanat l’alliberament, i han afirmat que volen tornar-los a tenir voltant pel barri per celebrar la festa major.

17:16
   

Comença el lliurament de premis

Ja en marxa l’acte de lliurament de premis dels carrers guarnits de Gràcia. La primera a parlar ha estat la presidenta de la Fundació Festa Major de Gràcia, Carla Carbonell, que ha demanat que es deixi de parlar de les destrosses que hi ha hagut en els guarniments per parlar de les històries que hi ha darrere de la festa major.

16:58
   

Competeixen pel primer premi 24 carrers

Un total de 24 carrers i places de Gràcia llueixen des de dijous els guarniments de festa major. Com cada any, la temàtica és diversa: un jardí al carrer de Berga, una pastisseria a la plaça del Poble Romaní, una biblioteca al carrer de Mozart o una mina al carrer de la Providència. Uns carrers que ara competiran entre ells per veure qui guanya el premi a millor guarniment d’aquest 2018.