Un altre any, una de les grans apostes culturals de la Festa Major de Gràcia és el Festigàbal. El festival de música en directe omple els Jardins de la Sedeta (Sícilia, 321) durant dues nits consecutives i ofereix concerts d’entrada lliure.

Durant la primera de les dues nits, s’han pogut veure les actuacions de quatre artistes diferents: Joan Colomo, Rombo, Marialluïsa i Arrels de Gràcia. Amb la participació de l’últim d’ells, un grup de rumba originari del barri, l’organització vol remarcar el seu lligam i compromís amb Gràcia. Alberto Polo, encarregat de configurar el programa d’aquest any, diu que per a la primera nit han volgut una col·lecció “molt de festa major, estiuenca i fresca. Començant amb apostes i acabant amb una agrupació de rumba catalana de Gràcia que és, al final, el que som“.

La d’aquest any és la 14a edició d’aquest petit festival de la Festa Major, en el que ja s’ha convertit en una cita consolidada. Tot i això, Polo confessa que “cada any és un repte”, especialment, des del moment en què el Festigàbal es va traslladar de la plaça de Rovira i Trias a l’actual emplaçament, als Jardins de la Sedeta.

El Joan Colomo més electrònic

La primera nit ha estat especialment marcada per l’actuació de Joan Colomo, que hi ha presentat el seu últim àlbum ‘L’oferta i la demanda’, un treball que, en paraules del músic, és “molt més electrònic i de ballar, ideal per a una nit de festa major com aquesta”.

Colomo ha actuat moltes vegades al Festigàbal amb diverses agrupacions musicals i assegura que manté “una relació molt estreta i propera amb aquest sarau i també la gent de l’Heliogàbal que l’organitza”.