Per tercer any consecutiu, hi ha un punt lila BCN antimasclista amb material i recomanacions per saber com cal actuar davant de casos de violència masclista. Aquest any s’ha instal·lat a la plaça de la Revolució. A més, també hi ha dues parelles informadores que recorren els diferents espais de la festa. S’hi estan tota la nit, fins que acaba l’últim concert i, a més de donar informació, també fan una tasca d’acompanyament a les noies que ho necessitin.

El punt lila, que en aquesta edició ha renovat el lema amb el missatge “Només sí és sí”, ofereix tota mena de material de difusió: tríptics informatius, xapes i un cartell amb el circuit d’actuació en aquestes situacions. Les assistents a la festa admeten que així se senten més segures.

Aquest any, a més, s’ha treballat conjuntament amb les comissions de veïns dels carrers i places que participen en la festa. Disposen de material per poder actuar en cas d’assetjament o agressió masclistes i de tríptics i cartells que han penjat en llocs visibles.

El balanç de l’estand antimasclista del 2018

L’edició del 2018 va tancar amb dues possibles agressions sexuals greus. A més, durant els set dies de la Festa Major, es van comptabilitzar 1.980 accions de sensibilització, 17 d’assessorament i nou actuacions que van fer els serveis d’emergència i els cossos policials.