Aquests dies i fins a mitjans de juliol el pintor nord-americà resident a Barcelona, Philip Stanton, està pintant un mural al vestíbul de l’estació de metro de Guinardó – Hospital de Sant de Pau de la Línia 4. Ho fa per retre homenatge a la feina feta pels sanitaris durant el pic de la pandèmia del coronavirus. La pintura fa 60 metres quadrats, és molt acolorida i està dedicada a la ciutat de Barcelona i al seu esperit de superació.

Colors que recorden Matisse

Amb motius inspirats en Henri Matisse presenten l’entorn dels diferents hospitals de la ciutat des d’on s’ha fet el possible per combatre el coronavirus. “Dins de les vinyetes hi ha escenes de Barcelona que es barregen amb paisatges onírics. Cada escena ens condueix a un hospital públic com pot ser l’Hospital de Mar, l’Hospital Clínic, la Vall d’Hebron o Sant Pau”, explica Philip Stanton. El pintor, que ha realitzat diverses accions a la ciutat, espera finalitzar l’obra aquesta setmana.

El títol de l’obra el decidiran els usuaris

El títol de l’obra el decidiran els usuaris del metro mitjançant un concurs a les xarxes socials que es durà a terme quan el pintor finalitzi l’obra. Stanton és el responsable del mural però no treballa sol, té el suport de Titanlux i l’ajuda dels estudiants d’Il·lustració Creativa d’EINA, el Centre Universitari de Disseny i Art adscrit a la UAB.