La ja clàssica marató de piano,

 que coincideix amb la 63a edició del Concurs Internacional de Música Maria Canals, proposa l’acció pictòrica sobre un piano de cua de l’artista Philip Stanton. Durant sis hores, l’artista d’Ohio resident a Barcelona plasmarà un instrument únic amb els seus colors brillants i optimistes, tot plegat inspirat per les notes dels pianistes que participaran de forma ininterrompuda fins a les 21 h  en la marató.

Des de les 13.30 h i des dels balcons de la Fundació Setba, un dels col·laboradors d’aquesta programació Off del Maria Canals, s’ofereix un concert líric amb dues veus úniques la del tenor Albert Deprius i la soprano Beatriz Jímenez. En aquesta marató hi participaran els estudiants del Conservatori Municipal de Barcelona al migdia i dels estudiants del Conservatori Superior del Liceu a les 15 h. A les 18 h serà el torn dels del Conservatori Municipal de Badalona. A partir de les 19 h també hi prendran part alumnes d’altres centres. El pianista italià Andrea Catino també actuarà a la marató. Serà a partir de les 17 h. 

A banda de la marató de piano, dins de les activitats d’El Maria Canals porta cua es posa a disposició de qui ho vulgui un piano a l’intercanviador de metro de la Diagonal.