Ángel Pavlovsky va treballar durant més de 50 anys. En fa cinc, es va jubilar i des de llavors ha viscut apartat dels focus mediàtics. Una emissora de ràdio va informar erròniament de la seva mort sense rectificació posterior, va ser un fet que l’ha molestat, sobretot després d’haver superat un càncer de paròtide ara fa tres anys. Ara, als  77 anys, l’artista ha tornat als escenaris per poc temps. Només ha programat cinc úniques funcions al teatre La Gleva del 5 al 9 de setembre.

Acompanyat de la pianista i amiga Bárbara Granados, Pavlovsky sedueix el públic amb l’humor mordaç que el caracteritza. Durant l’espectacle, d’una hora i mitja, no hi han faltat els números musicals, anècdotes i confessions. La Gleva ha quedat petita per acollir tots aquells que el volien veure. Tot i que no hi ha res decidit, l’artista no descarta tornar de manera puntual per atendre alguns dels seguidors que s’han quedat a la llista d’espera.

Ara bé, l’actor ha deixat ben clar que aquests espectacles aïllats no signifiquen, de cap de les maneres, el seu retorn als escenaris. Diu que està retirat i assegura que vol continuar gaudint de la jubilació. “Vaig ser un cuc que va produir seda molt temps i vull un temps per ser papallona”, diu l’actor Ángel Pavlovsky.

Retorn per a un documental

El motiu del retorn de Pavlovsky ha estat el rodatge d’un documental sobre la seva trajectòria. El realitzador del vídeo, Albert de la Torre, explica que la figura de l’artista argentí va ser clau per unir dues Barcelones. “La gent sortia del Liceu i l’anava a veure a locals d’allò que en deien públic de baixa estofa”, explica.

Està previst que el documental es publiqui durant el 2019 i ara mateix estan en fase de rodatge. Els cinc espectacles permeten a l’equip rodar seqüències durant els assajos, el muntatge i la preparació de l’artista en un nou espectacle. La productora ha obert un projecte de micromecenatge a través de Verkami per aconseguir el finançament necessari.