Eduardo Mendoza publica llibre, dos anys després de rebre el Premi Cervantes. Aquest dimarts ha sortit a la venda ‘El rey recibe’, la primera novel·la d’una trilogia que ja avança que podria ampliar. “No es tracta d’unes memòries disfressades”, ha volgut deixar clar l’autor, tot i que admet que “parteixen de la mateixa idea que podria haver donat lloc a unes memòries”.

L’escriptor explica que “per raons d’edat i de trajectòria literària”, va considerar que “havia arribat el moment de canviar de registre”. I creu que els narradors “han de deixar constància” del que han viscut. “Si no ho expliquem nosaltres, no ho explicarà ningú”, ha constatat durant la presentació del llibre a la Biblioteca Joan Maragall.

Rufo Batalla és el periodista que protagonitza la història, que arrenca els anys 60, en plena Espanya franquista. D’aquesta manera, Mendoza troba la manera de repassar els mateixos esdeveniments històrics que ha viscut ell, a través de la pell del personatge. De fet, ja està treballant en la segona part de la trilogia, que calcula que culminarà al voltant de l’any 2000. “Crec que cal aturar-se quan el passat deixa de ser-ho i passa a ser abans-d’ahir”, ha sentenciat.

Presentació a la Jaume Fuster

Els seguidors d’Eduardo Mendoza tindran una oportunitat per escoltar-lo en primera persona aquest dimecres, en la presentació del llibre que farà a la Biblioteca Jaume Fuster, a la plaça de Lesseps. Ho farà en una conversa amb el també escriptor Miqui Otero, a partir de les 19 h, amb entrada lliure, fins a omplir l’aforament.