Teatre Akadèmia presenta la temporada 2018-2019
Teatre Akadèmia presenta la temporada 2018-2019

El director artístic del Teatre Akadèmia, Guido Torlona, ha presentat la programació de la temporada 2018-19, que alternarà els clàssics universals reversionats amb dramatúrgia contemporània. El concepte de col·laboració entorn el qual gira la nova programació compta amb cinc coproduccions, entre les que destaca el retorn d’Isabella Rossellini amb el seu ‘Link link circus’, després del seu contrastat èxit a Nova York.

La temporada arrancarà amb ‘Sarab‘, un text inèdit d’Albert Tola que narra la història de tres generacions de dones entre Barcelona, Buenos Aires i Marràqueix. Entre les obres programades destaca la producció pròpia ‘Què va passar amb Bette Davis i Joan Crawford?’, en què Vicky Peña i Carme Elias interpretaran la història d’enemistat entre dues actrius de Hollywood.

Seguint aquesta línia contemporània, l’Akadèmia es reafirma en el seu afany d’ajuda a creadores emergents amb la residència de la companyia guanyadora de l’última edició del Festival Mikro Teatre, La Volcànica, dirigida per la dramaturga, directora i actriu Lara Díez. Shakespeare i Goethe són els clàssics que oferirà l’Akadèmia en dues coproduccions, ‘Nit de reis’ i ‘InFaust’, dels autors britànic i alemany, respectivament.

El mateix Guido Torlona ha volgut reivindicar especialment la idea de “col·laboració” tal com l’entenen al Teatre Akadèmia: “Dissenyada sota els conceptes de suport, ajuda, contribució i participació, amb una clara aposta per les coproduccions. Aquest fet que implica el suport en un ampli ventall de propostes creatives que inclouen des de grans textos clàssics, com la lliure adaptació del text ‘Faust’, de Goethe, o ‘Nit de reis’, de William Shakespeare, fins a dramatúrgies contemporànies com ‘Sarab’, d’Albert Tola”.