La Filmoteca de Catalunya ha introduït les tres dimensions a les seves pantalles. El març del 2016 ja van fer una primera prova amb la pel·lícula ‘Adieu au langage’, de Jean-Luc Godard. Finalment aquest dimecres, 5 de setembre, el centre de projeccions ha iniciat la programació en tres dimensions. El preu és el mateix que la resta de pel·lícules perquè consideren el 3D com un llenguatge cinematogràfic més.

El primer film ha estat ‘La cova dels somnis oblidats’, del director Werner Herzog. L’equip del director va aconseguir permís per enregistrar dins la cova francesa de Chauvet. Es tracta d’una gruta que està tancada al públic i que molt poca gent ha pogut visitar. A l’interior, a banda d’estalactites i estalagmites de gran bellesa, hi ha pintures rupestres molt elaborades que daten de fa més de 30.000 anys.

Les properes projeccions seran de gèneres molt diferents al de la primera projecció. Divendres, 7 de setembre, es projectarà ‘Miss Sadie Thompson’, de Curtis Bernhardt, amb la interpretació de Rita Hayworth. El dissabte 15 de setembre serà el torn de ‘Crim perfecte’ del mestre del suspens Alfred Hitchcock

Mínima inversió

Per poder projectar en 3D cal adaptar la tecnologia. Segons el director adjunt de la Filmoteca, Octavi Martí, ho han pogut fer “sense que hi hagués un cost exagerat”. En lloc de canviar el projector i la pantalla i utilitzar ulleres senzilles, de cartró i amb un ull de cada color, han invertit en ulleres més complexes. L’adaptació s’ha culminat amb algunes modificacions informàtiques senzilles.