Lluis Pasqual director del Teatre Lliure, Emmsa Vilarasau i Vicky Peña

El director teatral Lluís Pasqual ha trencat el silenci després d’anunciar dissabte la seva dimissió com a director del Teatre Lliure. En una entrevista a ‘La Vanguardia’, reconeix que no pot seguir dirigint el Teatre lliure per la divisió interna que s’ha produït dins l’equip de la institució.

El ja exdirector del Lliure declara que no recorda res extraordinari en l’assaig de fa quatre anys en què  l’actriu Andrea Ros va sentir-se humiliada, i que va acabar denunciant-lo en un escrit a Facebook. En aquest sentit, ha criticat el poder de les xarxes socials, que considera “tan indiscutible com perillós per la impunitat amb què s’arriba a estendre una calúmnia”, ja que “un missatge de qualsevol, mal gestionat, pot destruir qualsevol reputació”. Pasqual rebutja les acusacions d’escassa paritat en la programació del teatre, i ha recordat que aquest any 12 dones hi dirigiran espectacles.

Pasqual també assegura que, malgrat la seva marxa, la programació de la temporada que ve està assegurada, excepte les obres que havia de dirigir, ja que ha decidit anul·lar de l’estrena d”El sueño de la vida’, basada en una obra incompleta de Lorca. El director conclou que se’n va “profundament satisfet amb els molts èxits dels set anys” que ha estat al capdavant del teatre en què, considera, s’ha “guanyat la confiança del públic”.