Lluís Pasqual ha presentat la dimissió com a director del Teatre Lliure després d’un estiu envoltat per la polèmica. La decisió arriba després de la pluja de crítiques per part d’un col·lectiu d’actors i actrius que acusaven Pasqual d’abús de poder i de tracte vexatori cap als seus treballadors.

La primera a aixecar la veu va ser l’actriu Andrea Ros a través d’un missatge a Facebook i, posteriorment, el col·lectiu Dones i Cultura va signar un manifest que van presentar al Patronat del Teatre Lliure. Davant de l’enrenou, un centenar de personalitats de l’àmbit cultural també van sortir en defensa del dramaturg. Amb la seva decisió, Lluís Pasqual trenca el contracte actual i també renuncia a la renovació per a dues temporades més que li havien proposat. 

El mateix Teatre Lliure ha emès un comunicat en què lamenta les circumstàncies que han fet prendre aquesta decisió a Pasqual, a qui reconeixen la tasca feta i li desitgen el millor en la seva trajectòria professional.

L’Ajuntament agraeix la tasca de Pasqual al Lliure

L’Ajuntament ha lamentat la decisió i han agraït al dramaturg la seva tasca durant el seu pas pel Lliure. L’alcaldessa, Ada Colau, ha destacat la figura de Lluís Pasqual “a qui Barcelona estimarà i reconeixerà sempre”.

També el president del Grup Municipal del PDeCAT, Xavier Trias, i el del Grup Municipal del PSC, Jaume Collboni, han agraït la feina de Pasqual durant els seus anys dirigint el Teatre Lliure.

El Patronat del teatre ha anunciat que es reunirà per abordar el relleu de Pasqual el 14 de setembre, i que treballarà perquè la dimissió de Pasqual no faci perillar la programació que ja s’havia previst. Per saber qui ocuparà la vacant en la direcció del teatre caldrà fer un concurs públic.

Des del col·lectiu Dones i Cultura, que van signar el manifest per demanar la marxa de Pasqual, han exigit que el concurs sigui transparent i que la nova direcció del teatre respecti la llei de paritat i el conjunt de la societat.