Walter Mosley és un escriptor nord-americà nascut l’any 1952 a Los Angeles, tot i que actualment viu a Nova York. És fill de mare jueva i pare afroamericà. És un reconegut escriptor del gènere negre, amb llibres traduïts a més de 20 idiomes. Aquest any s’ha presentat als premis de novel·la negra de l’editorial RBA amb l’obra ‘Traición’ sota el pseudònim de Joseph T. Parker i l’ha guanyat. Mosley ha dedicat el llibre a Malcolm X, Medgar Evers i Martin Luther King.

‘Traición’ explica la història d’un agent de policia de Nova York, Joe King Oliver, que va a la presó per una trampa. Quan recupera la llibertat treballa com a detectiu privat i intenta esbrinar qui el va trair. L’acció passa en un ambient de corrupció, brutalitat, abús i racisme. És, en realitat, una crítica de l’autor a la realitat del seu país. “Amèrica té un gran repte amb el racisme, té una llarga història, forma part de l’inconscient de la gent”, explica Walter Mosley.

12è premi de novel·la negra

Aquesta ha estat la 12a edició del Premi RBA de Novel·la Negra. Està dotat amb 125.000 euros i la publicació del llibre per part de l’editorial. ‘Traición’ es pot trobar a les llibreries des d’aquest divendres, 7 de setembre. Abans que Mosley, l’han guanyat autors com l’escocès Philip Kerr amb ‘Si los muertos no resucitan’ l’any 2009, el britànic Lee Child amb ‘Personal’ el 2014 o bé l’escocès Ian Rankin amb ‘Perros Salvajes’ el 2016.