temps per sant jordi 2022

Falten poques hores per a l’arribada del Sant Jordi 2022 a Barcelona i Catalunya encara amb la incògnita del temps. Quin temps tindrem pel Sant Jordi 2022? Enguany, la diada vindrà marcada per una meteorologia que podria fer la guitza en alguns moments, amb pluja intermitent al territori i vent fort, amb el Ventcat activat per part de Protecció Civil.

A continuació t’expliquem tot el que se sap sobre el pronòstic del temps pel Sant Jordi 2022, tant a Barcelona com a Catalunya, després de la calamarsa.

Un front el matí de Sant Jordi

Per ara els models dibuixen una diada de Sant Jordi amb dues cares ben diferenciades.

De bon matí, el pas d’una línia frontal deixarà un cel molt ennuvolat arreu. Matí sense sol i amb risc de pluja que serà més feble i intermitent arran de mar, i més continuada i abundant al prelitoral, puntualment amb tempesta i amb intensitat moderada i sense descartar calamarsa o pedra.

Ambient poc càlid per Sant Jordi 2022

Ambient poc càlid, tot i que no farà fred. La pluja s’hauria de retirar a partir del migdia i es podrien veure algunes primeres clarianes a partir de les 12-13 h aproximadament, que avançaran amb celeritat de sud a nord un cop acabi de creuar el front.

El vent fort, l’inconvenient principal de la tarda

I amb el pas del front, arribarà el vent. El garbí es podrà enfortir notablement entre el migdia i la tarda, i alguns models aposten per una gran ventada per a la tarda de Sant Jordi amb ratxes que podran superar els 70 km/h. Malgrat tot, la majoria de models aposten per un vent no tan intens.

El vent obrirà clarianes, però la presència d’aire fred en altura continuarà formant nuvolades que, de manera puntual, podrien repartir encara alguns ruixats passatgers de curta durada, més probables al prelitoral, puntualment amb tempesta i de certa intensitat, però curts.

Temperatura màxima a l’entorn dels 16-18 ºC.

Encara algunes incerteses

Tot i faltar menys de 24 hores per al moment clau el cert és que els mapes encara mantenen obertes algunes incerteses, com la quantitat de pluja que pugui caure al matí o la intensitat del vent durant la tarda.