Aprofitant que el Palau de la Música està tancat al públic i no es fan concerts pel coronavirus s’han iniciat treballs de restauració a l’interior. La feina se centra en el monument escultòric de la boca de l’escenari de la sala de concerts. Es tracta de l’obra de Dídac Masana Majó i Pau Gargallo. S’hi observa la cavalcada de les valquíries i el bust de Beethoven a la dreta, que representen la música culta, i una al·legoria de la cançó popular catalana amb ‘Les flors de maig’, i el bust d’Anselm Clavé a l’esquerra, que representen la música popular.

Per fer la restauració s’ha instal·lat una bastida de 14 metres d’altura per 13 metres d’amplada. Els treballs, que serviran per netejar i restaurar el monument, s’allargaran fins a la primera setmana de juny. De fet, aquestes tasques s’havien de començar l’estiu del 2021, però s’han avançat perquè l’emergència del coronavirus ha obligat l’equipament a tenir tancat.

Les visites guiades tornaran a mitjan de juny

Segons el Palau, les visites guiades es reprendran a mitjan de juny. Primer s’adreçaran al públic català i de la resta de l’estat, amb noves modalitats. Per reduir el risc de contagi, s’oferirà una aplicació als visitants que podran descarregar-la al seu mòbil i utilitzar els auriculars propis per fer l’itinerari lliure.

Concerts amb un terç de l’aforament el juliol

En espera de saber quan es podran fer concerts, el Palau treballa per poder-los oferir a partir del juliol amb un terç de l’aforament i de petit format, com ara recitals de piano o música de cambra. Fa uns dies, el Palau anunciava que ja havia reprogramat diversos concerts que han hagut de cancel·lar.

L’equipament ja ha previst diverses mesures per protegir els treballadors i el públic. S’instal·laran càmeres termogràfiques de temperatura en l’accés del públic en general, i marcadors de temperatura individual per als treballadors, artistes o proveïdors. Hi haurà màquines de desinfecció d’ozó, comptadors de persones per garantir els aforaments, catifes higièniques desinfectants als accessos del Palau i per desinfectar les sabates; pantalles de seguretat als mostradors de recepció, gels desinfectants, mascaretes i guants.