Piscina comunitària

(ACN) Els administradors de finques alerten dels problemes que tindran moltes comunitats de veïns per complir amb les condicions de reobertura de les piscines comunitàries que marca la fase 2 de la desescalada pel coronavirus. En un comunicat, els administradors col·legiats diuen que la majoria de veïns no tenen “cap sistema de control de l’aforament” per garantir el màxim permès del 30 %, ni tampoc “personal responsable” per controlar o limitar l’accés dels propietaris.

Els administradors veuen possible que es generi una “enorme controvèrsia” a l’hora d’intentar establir torns per a l’ús de la piscina, i avisen que “no és possible” gestionar cites prèvies per anar a la piscina comunitària perquè no hi ha ni personal ni la infraestructura per fer-ho. Els administradors també diuen que haver d’establir una distribució de l’espai per garantir la distància mínima de dos metres entre usuaris pot ser complicat en les piscines comunitàries. Creuen que l’espai disponible es pot reduir de tal forma que “l’aforament real sigui molt inferior a l’obligatori”, de manera que es dispararien els costos del servei en proporció al nombre d’usuaris.

Els administradors demanen al Govern espanyol que es permeti als veïns celebrar juntes virtuals per facilitar la flexibilització dels requisits en la presa de decisions. Creuen que així també es podran resoldre “molts dels problemes actuals, tant per a l’obertura de piscines com per a la resta de temes plantejats en les diverses fases de la desescalada”.