L’espai reduït o la poca accessibilitat als passadissos o habitacions del Palau Güell ha fet que fins ara es mantinguessin tancats al públic

. Però desde la primavera passada, cada tercer dissabte de mes, els espais més ocults es mostren als visitants. Per als responsables, el valor afegit d’aquesta ruta és l’exclusivitat, “i que es fa fora d’hores i això fa que a l’interior hi hagi silenci i penombra”.  La visita acaba al terrat del Palau, amb la silueta de Barcelona de nit.

Els espais fins ara ocults

Es tracta sobretot d’espais íntims on es desenvolupava la vida familiar i professional d’Eusebi Güell i a partir de la qual es pot conèixer la història d’aquest empresari i del seu temps. Així hi trobem per exemple el trifori, un passadís molt estret tapat per un enreixat d’inspiració gòtica que donava a la sala noble i per on el servei o la família podien observar les visites que arribaven al Palau. O un altre espai de dimensions reduïdes només accessible a través d’una escala movible d’es d’on es podien veure tant els concerts com les cerimònies religioses que se celebraven a la sala central. Més amunt, els visitants també poden accedir a una balconada on hi ha l’orgue de l’edifici. Altres espais inclosos en aquest Palau Güell més secret és el despatx d’Eusebi Güell, des d’on treballa actualment la directora de la institució. O també una galeria on s’exposaven les pintures dels fills de l’empresari, al costat d’El pati de les nines.

Com accedir a les visites guiades 

Els interessats podran visitar el Palau Güell més secret amb inscripció prèvia. Es faran visites guiades en quatre idiomes (català,castellà, anglès i francès) per a grups reduïts de tres persones. El Palau Güell secret s’emmarca dins de l’Any Güell.

També podeu gaudir del “mapping” al Palau Güell