En Rodanxó i la Rodanxona, els Gegants Vells de la Casa de la Caritat o del Carnaval, i l’Hereu i la Borda, els Gegants Nous de la Casa de la Caritat o de Corpus, han sortit aquest diumenge al carrer per mostrar els seus balls als barcelonins. A les 17 h han anat en cercavila des del Palau de la Virreina i han baixat Rambla avall a ritme de pasdoble, gralla i tabal. Un cop arribats al carrer de Ferran, s’han dirigit fins a la plaça de Sant Jaume, on han ballat sota l’atenta mirada dels ciutadans i en un ambient plenament festiu.

Aquesta és una de les activitats emmarcades en les Festes de Santa Eulàlia 2019, que van començar el 8 de febrer i que s’allargaran fins al 12. La cita gegantina d’enguany coincideix amb el 160è aniversari dels Gegants de Carnaval, i amb els 100 anys d’història dels Gegants de Corpus.

Els gegants han estat exposats tota una setmana al Palau de la Virreina, precisament per commemorar els seus aniversaris. En aquesta mostra hi han participat gegants vinguts de tot Catalunya i del País Valencià. Per exemple, els Gegants Bojos i els Vells de Solsona, els Gegants de Montblanc, Igualada i Castelló.

Gegants a Santa Eulàlia