Coincidint amb les Festes de Santa Eulàlia, l’emblemàtica botiga i taller d’imatgeria festiva, màgia i articles de festa, El Ingenio ha celebrat la seva reobertura, fa dos mesos. Ho ha fet amb una cercavila amb gegants i capgrossos pels carrers de Ciutat Vella; tot i que la parada més especial ha estat al carrer d’en Rauric, on la gent ha pogut visitar la botiga.

Botiga El Ingenio

El taller ha aprofitat l’ocasió per presentar tres figures, creades recentment i que han encapçalat la cercavila, hi destacava un nou gegant inspirat en els homes dels anys trenta, que han estat acompanyats per un dimoni gros i banyut en forma de capgròs modelat per a l’ocasió.

A la cercavila hi han participat diverses colles que tenen una estreta relació amb la botiga. La majoria desfilen normalment amb gegants que van estar creats a El Ingenio a principis del segle XX.

La botiga que es va fundar el 1838 va haver de tancar portes el 2017, després de passar per diverses mans. Però el possible tancament al final s’ha quedat en un canvi de propietariFa dos mesos que aquest establiment singular torna a funcionar. L’empresari Lluís Sala, que n’ha agafat el relleu, ha volgut celebrar aquest nou inici amb la ciutadania.