Què?

El Palau Güell ofereix cada divendres un activitat per apreciar des d’un altre punt de vista aquesta meravella del modernisme. Duu per nom Parabòlic Gaudí i mostra als visitants projeccions de llum que se sincronitzen amb la música del nou orgue construït el 2011 per l’orguener Albert Blancafort, que integra els tubs de fusta de l’orgue original del 1888.

És el mapatge del Palau Güell. L’activitat inclou una visita guiada exclusiva des de la cotxera fins al terrat. Una manera sorprenent de descobrir aquesta obra inscrita a la llista del Patrimoni Mundial de la UNESCO pel seu valor universal excepcional.

Quan?

Dia: divendres
Hora: de novembre a març: 18 h / d’abril a octubre: 20 h. (menys juliol i agost)
Preu: 18€ per persona. L’entrada inclou una visita guiada nocturna exprés i l’espectacle audiovisual. A partir de 10 anys

Una mica d’història

El Palau Güell (1886-1890) va ser construït per Antoni Gaudí i destaca per la manera innovadora en què l’arquitecte va concebre l’espai i la llum. L’edifici va ser un encàrrec del seu amic i mecenes, l’empresari Eusebi Güell, que va viure-hi amb la seva família fins a principis del segle XX. Durant aquest període, l’edifici es va convertir en un punt de trobada de la burgesia i de les avantguardes artístiques i musicals del moment.

Al saló central, on es passen les projeccions, eren freqüents els concerts en els quals l’orgue era el gran protagonista i la cúpula feia de gran altaveu. Aquest espectacle vol ser un record d’allò que va ser.

Una altra manera de descobrir aquesta llegat de Gaudí, Patrimoni Mundial de la Unesco.

També podeu gaudir de la ruta Palau Güell secret