La Diada Castellera de les Festes de Santa Eulàlia és el punt d’inici de la temporada de castells a la ciutat. Les set colles locals tenen amb aquesta jornada una de les dates importants de la temporada, sobretot, els Castellers de Barcelona, que celebren aquest 2019 els seus 50 anys, amb la tornada de Jaume Montolio al capdavant de la colla.

I per celebrar aquesta data especial, els Castellers de Barcelona han volgut començar amb bon peu la temporada. Han fet el primer castell de vuit pisos de l’any casteller, un 4d8, el sostre fins ara de la diada de Santa Eulàlia. La colla ja havia aixecat aquest castell en les anteriors sis edicions de la diada.

A part dels Castellers de Barcelona, qui també està de celebració són els Castellers de Poble-Sec. Aquest 2019 fa 20 anys de la seva fundació. Ho han celebrat amb un 4d7 i també han estat els encarregats de fer el darrer pilar de la diada al balcó de l’Ajuntament.

La jornada també ha estat protagonitzada per les altres colles locals de la ciutat com la de Sarrià, que ha fet castells de sis, i la Colla Jove, els Castellers de la Sagrada Família, de la Vila de Gràcia i de Sants, que han fet castells de set. Aquests últims, han estrenat aquest diumenge un nou organigrama. Els Castellers de Sants han optat aquesta temporada per una fórmula de colideratge, amb Pol Batlló i Ariadna Vàzquez compartint el màxim càrrec tècnic.

[vc_column][vc_btn title=”Qui són els caps de colla de la temporada 2019?” shape=”square” color=”pink” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:beteve.cat/cultura/castellers-cap-colla-temporada-2019/|||” css=”.vc_custom_1540210221769{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}”][/vc_column]

A la plaça de Sant Jaume s’esperava que els Esquerdats, la nova colla sorgida a l’Eixample Esquerra, hi actués fent el seu primer pilar, però finalment no ha estat així. La jornada s’ha desenvolupat sota el sistema de rondes a l’antiga, totes les colles han pogut fer els castells alhora, sense torns establerts.