temporada balanya frankenstein

(ACN) ‘La tienda de los horrores’, el Tricicle, Ricardo Darín, Dani Rovira i Manolo García són alguns dels noms propis de la nova temporada teatral del Grup Balaña. Més de 400 artistes pujaran als escenaris del Tívoli, el Coliseum, el Borràs i el Club Capitol, que presentaran una cinquantena d’espectacles, dels quals 32 són estrenes a Catalunya i 15 són reposicions d’èxit.

Una temporada de musicals

Aquest curs destaquen els sis musicals programats, xifra rècord del grup en la seva història. Cinc es faran al Tívoli: l’adaptació teatral de ‘Flashdance’; ‘El jovencito Frankenstein’, producció còmica dirigida per Esteve Ferrer; el clàssic ‘West Side story’; ‘A chorus line’, produït i codirigit per Antonio Banderas, i ‘El médico’, basat en la novel·la de Noah Gordon. El sisè musical és la comèdia d’Àngel Llàcer i Manu Guix ‘La tienda de los horrores’, que serà l’encarregada de donar el tret de sortida al nou curs escènic del Coliseum.

El Teatre Tívoli presentarà aquesta tardor quatre concerts en acústic de Manolo García, a més de dues úniques actuacions d’El Niño de Elche i Farruco. També hi haurà un lloc reservat per al retorn de Dani Rovira amb el seu nou espectacle, ‘Odio’, i per a la comèdia dramàtica ‘Escenas de la vida conyugal’, amb Ricardo Darín i Andrea Pietra sota la batuta de Norma Aleandro.

A més, Santiago Segura, José Mota i Florentino Fernández oferiran junts l’espectacle ‘El sentido del humor’ per reflexionar amb “rialles i disbarats” sobre els límits de l’humor. Hi haurà dues úniques funcions el 15 de desembre.

El Tricicle torna amb ‘Hits’

Amb l’arribada del 2020, tornarà a l’escenari el Tricicle amb ‘Hits’, l’espectacle amb el qual havien d’acomiadar-se la temporada anterior i que ara han decidit reposar després de ser una de les produccions més vistes. Los Morancos i Los Vivancos actuaran a la primavera, quan també es podran veure els concerts de Lisa Stansfield, L’Últim Indi i Asaf Avidan.

Concha Velasco, al Borràs

El públic podrà reviure la història d’una de les obres més famoses d’Agatha Christie al Borràs del 18 de setembre al 3 de novembre. ‘Muerte en el Nilo’, dirigida per Víctor Conde, donarà pas a ‘Ilustres ignorantes’, amb Javier Coronas, Javier Cansado i Pepe Colubi.

Els còmics Rich Hall i Reggie D. Hunter actuaran abans de Nadal, mentre que el 2020 serà el torn de Goyo Jiménez, Álex Clavero i J. J. Vaquero, El Monaguillo, Faemino i Cansado i Joaquín Reyes. D’altra banda, Concha Velasco portarà al Borràs la seva nova comèdia, ‘El funeral’, i Jordi Casanovas hi presentarà ‘Sopar amb batalla’, d’humor i tocs de thriller. Durant dos mesos, també pujarà a l’escenari ‘Pecats imperdonables’, comèdia d’interacció amb el públic.

L’humor de Quim Masferrer i Bruno Oro, al Capitol

La comèdia ‘Coitus’ i els espectacles de Quim Masferrer i Bruno Oro engeguen el curs al Club Capitol, que també programarà a la tardor monòlegs de Toni Moog, Tian Lara, Víctor Parrado, Pantomima Full i Edu Soto, a més de les comèdies ‘Hard party 2’ i ‘Les coses excepcionals’, de Pau Roca. A partir del gener serà el torn d’Andreu Casanova i David Guapo, a més de ‘Los monólogos de la vagina’, d’Eve Ensler, i ‘Smiley, després de l’amor’, amb Guillem Clua, Ramon Pujol i Albert Triola.