En el últims anys han aparegut varietats noves de tortell de Reis, com ara el de crema, el de trufa, el de nata o, fins i tot, una variant feta de te matxa. Recentment també s’ha posat de moda per aquestes festes suplir aquest dolç tan tradicional pel popular panettone. De tota manera, el tortell de massapà continua liderant les vendes.

Jaume Bertran, propietari del Forn Mistral, assegura que en els últims anys els clients han recuperat la passió per l’elaboració artesanal i que les postres tradicionals s’estan revalorant. És per aquest motiu que el 80 % de la producció d’aquest forn es destina al tortell de massapà.

Menys vendes sense la cavalcada

Tot i que el gremi preveu un augment d’un 10 % en les vendes d’aquest any, el Forn Mistral passarà dels 400 tortells a uns 320. Aquesta disminució és deguda a la cancel·lació de la cavalcada de Reis. La rua passava just davant del forn, cosa que n’incrementava les vendes.