La Fira de Reis 2020-21 posa punt final a la versió més atípica dels últims anys. Amb menys afluència de gent segons els paradistes, ha estat marcada per les restriccions anticovid. Enguany hi ha hagut la meitat de parades, agents cívics n’han controlat l’aforament i la prohibició de menjar xurros mentre es passejava per evitar treure’s la mascareta va aixecar polèmica.

Menys visitants que altres anys

Els paradistes coincideixen a dir que enguany menys persones han visitat la fira. Ho atribueixen, en bona part, a les restriccions per la pandèmia, sobretot les de mobilitat, que no han permès visites de fora la ciutat.

D’altres, en canvi, asseguren que havien fet una previsió de vendes més baixa i han acabat venent més del que esperaven. El que sí que han notat tots és l’absència de la cavalcada de Reis.

Alguns dels paradistes, com en Mariano, de Pastacuita Barcelona, han assegurat que “a força d’haver abaixat l’expectativa” ara estan més contents. D’altres, com la Concepció, del Taller Pujades, expliquen que han vingut per mantenir la tradició i subratlla la delicada situació dels artesans, que després de quasi un any sense fires necessiten treballar.

Una vigília de Reis diluïda segons els paradistes

Paradistes i visitants coincideixen en la baixada de compradors durant la jornada d’aquest dimarts. Precisament, els compradors que habitualment s’acostaven a la fira després de la cavalcada han apreciat que es pugui passejar sense aglomeracions i poder “veure bé les paradetes”.

Aquest canvi no ha beneficiat gaire els venedors. Per a la paradeta de l’Antoni les vendes del dia 5 acostumaven a suposar el 30 % dels beneficis i aquest any no creu que hi arribi, però es conforma de poder ser a la fira després d’un any en què molts d’ells veien difícil instal·lar-hi les parades.