(ACN) L’Hospital Clínic ja ha rebut l’obra de l’escultor Jaume Plensa en agraïment als sanitaris durant la crisi de la covid-19.  La peça ‘Blau’, de més de dos metres d’alçària, és un rostre esculpit en una gran roca de basalt. Aquest divendres ja ha quedat instal·lada al vestíbul de l’entrada principal de l’hospital, pel carrer de Villarroel.

La de Plensa és una de les vuit obres que ha rebut el Clínic en reconeixement a la tasca feta pels professionals sanitaris. A més de l’escultura de Plensa, també han rebut el mural ‘Hanabi’, de Santi Moix; l’escultura ‘Carriarico’, d’Alberto de Udaeta; diverses escultures de Xavier Raventós, i la pintura ‘Coronavirus’, de Amadeo Berges. També han cedit al Clínic les seves pintures Marcos Isamat amb ‘Anatomia de una pincelada’; Aurelio San Pedro, amb ‘Diane’, i Dominica Sánchez amb una obra sense títol.

El director general de l’Hospital, Josep Maria Campistol, ha destacat que és un dia “molt especial” per a la seva institució i per a les persones que en formem part, i ha celebrat: “És un reconeixement a tot el món sanitari, que va demostrar un compromís extraordinari durant els mesos més durs de la pandèmia”. I ha afegit: “Per a nosaltres aquesta donació és molt important. Portem l’hospital al cor. Aquestes peces canviaran la fisonomia de la casa i serem referents també gràcies a la vostra obra“.

Obres art Hospital Clínic covid-19