betevé s’omple de Mercè amb continguts dedicats a la Festa Major de Barcelona a la televisió, ràdio, web i perfils socials. Del pregó al Piromusical, que marquen l’inici i el final de la Mercè, quatre dies intensos que podreu viure en directe amb nosaltres.

Com ja és tradició, podràs seguir el pregó i les dues diades castelleres de la Mercè al web de betevé i a la TDT. Però, mentre els castells no es comencen a alçar, pots consultar la guia amb el que no et pots perdre del programa de la Mercè, els horaris i escenaris dels concerts o bé els espais que fan portes obertes amb motiu de la Festa Major de Barcelona. I si penses anar a algun dels actes, pots donar un cop d’ull a la previsió del temps per la Mercè.

Divendres 20 de setembre

cup demana canvi pregonera
A partir de les 18.30 h, emetrem en directe des del Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona el pregó de Manuela Carmena, exalcaldessa de Madrid, que dona el tret de sortida a les Festes de la Mercè, amb Eva Arderius i Marc Garcia. Es podrà seguir a la TDT, al web de betevé i als perfils socials de betevé a Facebook i de btv notícies a Twitter.

Tot seguit, cap a les 19.45 h, podreu veure el tradicional Toc d’inici, amb comentaris de Núria Dias i Amadeu Carbó, seguit del ball de l’Àliga i el mapatge de vídeo a la façana de l’Ajuntament de Barcelona, que enguany ret homenatge al poeta Joan Brossa i la lletra “A”.

videomapping mercè 2019

I just abans que comenci el pregó, a les 17.30 h, obrim una finestra restrospectiva a la televisió amb motiu de la celebració, enguany, dels 25 anys de betevé, amb un recull de 25 anys de pregons, des de 1995, i recuperant càpsules històriques de la festa major de Barcelona procedents de l’arxiu de la Filmoteca de Catalunya.

Diumenge 22 de setembre


A partir de les 12 h, emetrem en directe la Diada castellera històrica de la Mercè. Rafel Luján, Meritxell Hernández i Efren Garcia comentaran la jornada dedicada a les colles convidades. Enguany, els Castellers de Barcelona, els amfitrions de la Diada, que enguany celebren el 50è aniversari, rebran els Minyons de Terrassa i els Castellers de Vilafranca a la plaça Sant Jaume.

Dilluns 23 de setembre

Beirut és la ciutat convidada de la Mercè d’enguany, i si hi ha una barcelonina que coneix aquesta ciutat a la perfecció és la periodista Maruja Torres. Farem un recorregut musical per la seva biografia amb records de la capital del Líban a partir de les 17 h.

Dimarts 24 de setembre

A partir de les 12.25 h, emetrem en directe des de la plaça de Sant Jaume la Diada castellera de les colles locals, amb els castellers de Barcelona, Sants, Vila de Gràcia, Sagrada Família, Poble-sec, Colla Jove de Barcelona i Sarrià. Podrem veure les colles castelleres de Barcelona en acció, amb els comentaris dels especialistes castellers Rafel Luján, Meritxell Hernández i Pep Ribes, i el minut a minut de la diada al web de betevé.

 

A les 17 h recuperarem el concert que Kiko Veneno va fer a la Catedral per la Mercè de 2016 amb la Banda del Retumbe i el Cuarteto Bético de Cuerdas.

A les 0.10 h, el Piromusical tancarà la programació especial de la Mercè. Enguany repassarà les efemèrides de l’any, des de l’últim concert de The Beatles, el 1969 a Londres, fins als 20 anys de la reobertura del Gran Teatre del Liceu. Durant el musical també es farà un homenatge a la ciutat convidada, Beirut, i per això hi sonarà música àrab.