Manuela Carmena, exalcaldessa de Madrid, ha estat la pregonera de la Mercè 2019. Aquí pots recuperar el pregó sencer de les Festes de la Mercè, que simbolitza el tret de sortida de la Festa Major de Barcelona.

Aquest any les festes tornaran a estar protagonitzades per un munt d’activitats i propostes arreu de la ciutat, tant per a petits com per a grans. Hi trobaràs activitats tradicionals, com les cercaviles de gegants, i d’altres que són novetats.

Què ha dit Manuela Carmena?

En el seu discurs, Manuela Carmena ha reivindicat el diàleg. “Cal parlar i escoltar”, ha dit; dos verbs que considera que són “l’essència de la democràcia“. La pregonera també ha recordat els dos anys que va viure a Barcelona durant l’etapa franquista i ha recordat la barriada de la Bomba, a l’Hospitalet, i la seva amistat amb l’activistA veïnal Pura Fernández.

“Barcelona” i “fiesta” han estat les paraules més repetides per Carmena durant el pregó. En aquesta infografia pots consultar els termes que més han sonat al discurs de l’exalcaldessa de Madrid.

Carmena ha estat presentada abans per l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, que ha lamentat l’absència de Joaquim Forn al pregó de la Mercè 2019. Un cop acabat el pregó, Colau i Carmena han sortit al balcó de l’Ajuntament a saludar la gent que ha anat a la plaça de Sant Jaume per seguir el pregó i el Toc d’inici. Ha estat en aquest moment quan alguns ciutadans han cridat “llibertat presos polítics”, crits als quals s’han sumat els regidors de Junts per Catalunya.