Les Festes de la Mercè 2019 també es poden viure amb una jornada de portes obertes als museus de Barcelona. El dia 24 de setembre molts museus, equipaments culturals i monuments obriran les portes per convidar tant barcelonins com visitants a entrar i conèixer espais de Barcelona amb entrada gratuïta.

De fet, alguns amplien els dies de visita gratuïta el cap de setmana del 21 i 22 de setembre (a continuació t’especifiquem quins). Si prefereixes la música o els espectacles de festa major, sempre pots consultar la nostra guia de concerts de la Mercè 2019 o la guia del programa de la Mercè amb tot el que no et pots perdre aquest any!

 • Palauet Albéniz

El Palauet Albéniz obrirà portes d’una manera ben especial. Ho farà amb la companyia Robert Gobern: majordoms i minyones del Palauet Albéniz. Podràs visitar-lo dissabte, 21, i diumenge, 22, d’11 a 21 h, i, dimarts, 24, d’11 a 20 h. Aquest any, l’espera de la cua serà amenitzada per un equip de majordoms i minyones i el dia de la Mercè, a les 19.30 h, muntaran un gran fi de festa.

 • Museu Nacional d’Art de Catalunya

El dimarts, 24 de setembre, el MNAC es podrà visitar de 10 a 15 h. Tindreu la possibilitat de fer un cop d’ull a la col·lecció permanent i les temporals “Oriol Maspons, la fotografia útil”,  “Antoni Fabrés” i “El Víbora. Comix contracultural”. El MNAC també convidarà les Mercès durant aquest dies, del 17 al 22 de setembre, tindran entrada gratuïta per a elles i un acompanyant.

 • MACBA

El MACBA obrirà portes per la Mercè 2019, de 10 a 20 h. Es podrà visitar gratuïtament l’exposició permanent “Un segle breu: Col·lecció MACBA” i també dues mostres més, “Territoris indefinits. Perspectives sobre el llegat colonial” i “Christian Marclay. Composicions”.

 • El Recinte Modernista de Sant Pau

A banda de recórrer els diferents espais patrimonials es pot visitar l’exposició “Pacient i metge: de la narració a l’objectivitat”, una mostra instal·lada al Pavelló de Sant Rafael i que explica els orígens de la medicina moderna. Es pot visitar de 9:30 a 14:30 h.

 • Sagrada Família

Per visitar la basílica de la Sagrada Família gratuïtament ho has de decidir abans del 16 de setembre, dia en què es tanquen les inscripcions per entrar en el sorteig de 30.000 entrades. Com cada any per la Mercè, els afortunats poden visitar la Sagrada Família. Inscripcions tancades.

 • El Born Centre de Cultura i Memòria

El Born Centre de Cultura i Memòria organitzarà visites especials de 30 minuts al jaciment per la Mercè 2019. Si vols saber totes les històries que s’hi amaguen pots venir-hi de forma gratuïta el dimarts, 24 de setembre, de 12 a 14 h i de 17 a 19 h.

 • Museu de Ciències Naturals

El dia de la Mercè el Museu de Ciències Naturals de Barcelona farà portes obertes de 10 a 20 h. L’activitat prevista per aquest dia és Quantum gags que, a través de dos astronautes transitant per l’espai, s’exposen problemàtiques de l’època actual com la relació de l’humà amb la tecnologia, la necessitat constant de la connectivitat i el consum desmesurat. El museu també farà jornada de portes obertes de 10 a 19 h al Jardí Botànic de Barcelona (Parc de Montjuïc).

 • Pavelló Mies van der Rohe

El Pavelló Mies van der Rohe obrirà per la Mercè i, a més, algunes dies oferirà un espectacle de marionetes de la Bauhaus. Horaris: dissabte, 21 (de 10 a 20 h), diumenge, 22 (de 10 a 20 h) i dimarts, 24 (de 10 a 15 h). L’espectacle es farà el dissabte, 21, a les 17 h i diumenge, 22, a les 11 i a les 13 h.

 • Museu Marítim de Barcelona

Els amants del mar es podran submergir en històries sobre pesca i navegació al Museu Marítim de Barcelona. Aquest espai oferirà quatre exposicions gratuïtes. Es podran visitar el dimarts, 24 de setembre, de 10 a 19.30 h.

 • Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB)

El Centre de Cultura Contemporània de Barcelona també obrirà les portes durant les Festes de la Mercè. Hi haurà dues exposicions: “Quàntica” i “Feminismes!”. Es podran visitar el dilluns, 23 de setembre, i el dimarts, 24 de setembre, d’11 h a 20 h. L’entrada serà gratuïta.

 • Museu d’Història de Barcelona (MUHBA)

Durant el dia de la Mercè es podran visitar diverses exposicions del Museu d’Història de Barcelona. D’una banda, la mostra instal·lada al museu de manera permanent: “La memòria d’un país”. També es podrà accedir gratuïtament a les dues exposicions temporals que hi ha ara mateix al museu: “Moda i modistes” i “Més enllà de les trinxeres (1936-1939) Fotografies d’Alec Wainman”. L’horari de visita serà entre les 10 i les 19 h.

 • Fundació Miró

Aquest espai dedicat a l’artista Joan Miró, també obrirà portes el 24 de setembre. Els visitants podran gaudir de quatre exposicions de manera gratuïta i endinsar-se en el món de Miró, Gaudí, Caravaggio i Cunningham, entre d’altres. Us podreu acostar a la Fundació Joan Miró entre les 10 i les 20 h.

 • Museu del Disseny

El Museu del Disseny et convida a veure quatre exposicions permanents de forma gratuïta el 24 de setembre, dia de la Mercè: arts decoratives i d’autor (segles III-XX), l’art del vestit i la comunicació visual (1980-2003).

 • Museu de la Música

El Museu de la Música també participarà en la jornada de portes obertes de la Mercè. Entre les 10 i les 18 h es podrà visitar l’exposició permanent d’aquest espai i també la mostra temporal “Músiques als dits. Sanses africanes de la Fundació la Fontana”.

 • Castell de Montjuïc

El Castell de Montjuïc obrirà portes durant tot el dimarts de 10 a 20 h. Hi haurà les exposicions “Centre d’Interpretació de Montjuïc” i “L’Art de la guerra. Estratègies per vèncer sense lluitar”.

 • Reial Monestir de Santa Maria de Pedralbes

El Reial Monestir de Santa Maria de Pedralbes obrirà de 10 a 14 h.

 • Museu d’Art Contemporani

De 10 a 20 h, el Museu d’Art Contemporani obrirà portes i oferirà tres exposicions als visitants: “Territoris indefinits. Perspectives sobre el llegat colonial”, “Christian Marclay. Composicions” i “Un segle breu: Col·lecció MACBA”.

 • Palau de la Generalitat

També farà portes obertes durant tot el dia.