Ada Colau Quim Torra seguici Mercè

L’alcaldessa, Ada Colau, viatjarà a Nova York els dies 23 i 24 de setembre per assistir a una cimera mundial sobre l’emergència climàtica que convoca Nacions Unides. El dilluns, 23, serà present a una trobada de caps d’Estat i de govern i, dimarts, 24, presidirà una cimera amb grans ciutats. Per tot plegat, Colau serà baixa el dia de la Mercè i es perdrà, entre altres activitats, el tradicional Seguici popular fins a l’Ajuntament.

La cita de Nacions Unides vol afrontar l’emergència climàtica i fer un seguiment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’Agenda 2030. Precisament, Colau viatjarà amb la tinenta d’alcalde Laia Bonet, responsable d’aquesta àrea i es reuniran amb altres ciutats i institucions. L’Ajuntament veu en la invitació de l’ONU un reconeixement a les polítiques que fa Barcelona en la lluita contra la contaminació.

La cimera de dilluns, amb els principals caps d’Estat i de govern, se centra en les accions a fer per a la transició energètica, el finançament climàtic i l’acció local. En la cimera que Colau presidirà dimarts, amb les grans ciutats, es debatrà amb representants dels estats i de Nacions Unides.

Collboni, alcalde accidental per la Mercè

El viatge de Colau farà que el socialista Jaume Collboni sigui l’alcalde accidental de Barcelona el dia de la Mercè. El primer tinent d’alcalde liderarà, per tant, el Seguici popular que es fa el dia 24 des de la basílica de la Mercè fins a l’Ajuntament, un dels actes institucionals per excel·lència de les festes que compta, habitualment, amb la presència del president de la Generalitat i la corporació municipal. Curiosament fa un any, al darrer Seguici popular, Collboni ja va vaticinar que aquesta Mercè exerciria d’alcalde.