Amb les entrades totalment esgotades, el grup barceloní Manel, una de les formacions amb més èxit del panorama musical en català, ha presentat aquest dissabte el seu nou disc ‘Per la bona gent‘, en el marc del festival Cruïlla de Tardor. Va sortir a la llum aquest 4 d’octubre, després de més de 12 anys de carrera i al seu propi segell: Ceràmiques Guzmán.

Un dels reptes principals d’aquest nou disc era traslladar-lo al directe i aquest dissabte, finalment, n’han ofert el primer tast. I és que a diferència dels primers projectes discogràfics, ‘Per la bona gent’ té elements gravats que s’han de reproduir a través de sintetitzadors. Un públic completament emocionat ha donat el vistiplau a la nova proposta del conjunt. Tot i que fa només un mes i escaig que el nou àlbum està a la venda, les més de 3.000 persones que van assistir al concert corejaven, al peu de la lletra, les noves cançons.

Alguns fans confessen que, inicialment, els va sorprendre aquest nou concepte “em costava connectar-hi emocionalment, però a base d’escoltar-lo m’ha acabat agradant molt”, comenta una seguidora. Amb tot, les lletres melòdiques i reflexionades mai deceben els seus seguidors.

Un disc fet “per la bona gent”

En una entrevista del grup al programa Àrtic de betevé, el grup va explicar el motiu pel qual els seus fans han hagut esperar més de tres anys per poder gaudir del seu nou disc. Mai, en tota la història de la banda, havia passat tant de temps, entre la publicació de dos dels seus treballs. Les melodies treballades i reflexives, un canvi de rasant respecte al seu so anterior, lletres inspirades i la introducció de “samplers”, en moltes cançons, han tingut molt a veure amb el temps que han necessitat perquè sortís a la llum la seva publicació.

El grup no haurà de declarar per la cançó ‘Poli band’ del programa ‘Polònia’

Emmig de l’emoció provocada per l’estrena del seu nou disc, Manel també ha sabut que es descarta que hagin d’anar a declarar per la versió que ‘Polònia’ va fer de la seva cançó “Boy Band”. El grup assegura que és una paròdia que “no hauria de ser acusada de res”. Recordem que el programa de TV3 ‘Polònia’ va emetre dijous 24 de novembre, un gag en què es feia una paròdia que tenia com a protagonistes un grup de policies que cantaven i ballaven una versió satírica de la cançó ‘Boy band’ de Manel. Segons CSIF, el Centre Sindicat Independent i de Funcionaris, en aquest esquetx es comparava la policia amb una “banda d’analfabets, assetjadors morals, agressius i violents”, van declarar. Així ho van denunciar davant la fiscalia, que inicialment va citar a la banda barcelonina perquè declarés en la causa. Des del sindicat, però, es va aclarir que la denúncia no es feia contra Manel, sinó que havia estat un malentès a l’hora de redactar-la. Finalment el grup no haurà de declarar.