Trencant barreres

Per comprendre l’evolució pictòrica d’un gran artista és imprescindible analitzar la seva obra i situar-la en un context internacional ampli. Precisament aquest exercici de trencar amb les barreres de les escoles nacionals és el que s’ha dut a terme des de l’Obra Social la Caixa en la nova exposició “Velázquez i el segle d’or”. Una oportunitat per comparar l’obra del mestre sevillà amb la d’altres genis del seu temps com Tiziano, Rubens, Giordano o Ribera, entre d’altres.

Velázquez, segons Anna Pou

Curiosament, el personatge de Diego Velázquez és encara molt desconegut per la majoria de nosaltres. Si bé sabem prou coses sobre la vida privada d’altres artistes com Goya, per exemple, de qui s’han fet pel·lícules, etc., de Velázquez pràcticament no en coneixem res. L’Anna Pou s’ha proposat intentar posar fi a aquest desconeixement i descobrir-nos la figura d’aquest artista, aprofitant l’exposició que li dedica el CaixaForum i que es podrà veure fins al 3 de març.

Una mostra de set obres

Del total de teles exposades, l’exposició mostra un total de set obres de Diego Velázquez, el nombre exacte de pintures de l’artista que es poden extreure a la vegada del Museu del Prado. Set teles d’aquell a qui molts han definit com el pintor dels pintors, una figura fonamental per entendre la història de l’art. Així, l’exposició es divideix també en set àmbits diferents: l’art, el saber, la natura morta, la mitologia, la Cort, el paisatge i la religió.

Horaris i informació pràctica

Data: fins al 3 de març
Horari: de 10 a 20 h
Preu entrada general: 5 euros
Preu inscripció visita comentada: 4 euros
Preu inscripció visita en família: 3 euros
Totes les entrades tenen un descompte del 50 % pels clients de CaixaBank

CaixaForum Barcelona, avinguda de Francesc Ferrer i Guàrdia, 6-8