Raval km0 és un projecte comunitari a través del qual es donen oportunitats de formació i laborals a persones en atur del barri i es dinamitza el comerç de la zona. Des de fa tres anys, i amb l’excusa de Nadal, es fotografien veïns i comerciants del barri. Les imatges es converteixen després en arcs de llum que il·luminen alguns carrers durant les festes. Aquests dies, La Capella recull una mostra de les imatges -fetes pels fotògrafs Jordi Puig, Laia Albert i Maria Espeus– que s’han fet durant les últimes edicions de Raval km0.

Avis i nets, il·luminen el Raval

Una seixantena de fotografies de Jordi Puig omplen la sala principal d’exposicions de La Capella. Les instantànies són de veïns del Raval, en aquest cas, avis i nets que s’han sumat al projecte Raval km0. L’exposició, segons explica el director de la Fundació Tot Raval, Òscar Esteban, és a més “una manera de mostrar la realitat del Raval. A través de les fotografies i dels llums volem mostrar la gent del barri”.

Descobrir el Raval

Segons Esteban, la mostra és una gran oportunitat i una bona excusa per “descobrir el barri i l’oferta comercial i gastronòmica que hi ha. A la mostra hi ha planells en què s’indiquen tots els carrers il·luminats amb les siluetes d’aquests veïns. Així primer es pot gaudir de l’exposició i després fer una ruta pel barri i descobrir els diferents carrers i l’ambient que es respira”.

A l’exposició, que es pot visitar fins al 6 de gener, també hi ha imatges de Maria Espeus i Laia Albert, les dues fotògrafes encarregades d’immortalitzar els veïns i comerciants del barri en les últimes edicions de Raval km0.